Filtrarea apei pentru igienă este la fel de importantă ca filtrarea apei pentru băut deoarece clorul și alte substanțe nocive din apa curentă de la robinet se absorb prin piele sau prin inhalare. De aceea echipa VatraEco a creat Filtrul de duș ECODUS.
Un duș fierbinte, o binefacere pentru organsim?
Dacă mulți oameni sunt conștienți de necesitatea filtrării apei potabile, totuși puțini iau în considerare filtrarea apei pentru igiena corpului, deoarece nu se abordează în medicina de prevenție subiectul absorbției prin piele sau prin inhalare a clorului și a altor substanțe nocive.
După cum explică cunoscutul medic nutriționist J. Mercola, „când inhalăm cloroform, acesta intră direct în sângele nostru, fără nicio formă de detoxifiere prealabilă, iar corpul este ca un burete pentru acele toxine din aer, în fiecare secundă în care ești sub duș”.
Până recent se discuta doar despre consecințele ingestiei clorului, dar noi studii arată că absorbția prin inhalare și prin piele este și mai mare. Când clorul se vaporizează în duș, se transformă în cloroform gazos. Cloroformul are potențial cancerigen, provocând mutații celulare și oxidarea colesterolului. Analizele cercetătorilor indică faptul că în duș cantitatea de cloroform inhalată este în medie de 40 mg/L și că absorbția la nivel cutanat pe o perioadă de 10 minute este de 30 mg/L.
Cei mai afectați de această situație sunt copiii, iar explozia de dermatite și alergii cutanate dovedește cu prisosință că filtrarea apei de duș este o necesitate!
Nu dorim să etalăm aici toate efectele toxice ale acestor compuși chimici, ci să găsim soluții.
Caracteristicile unui filtru de duș eficace
– o combinație de materii filtrante care să elimine tot spectrul poluant al apei;
– un interval de timp suficient de lung în care fluxul de apă să traverseze materiile filtrante;
– lungimea patului de materii filtrante să fie de minim 50 cm;
– o densitate a materialului filtrant care să rețină substanțele toxice și indezirabile;
– o presiune de lucru de minim 3 bari, care să forțeze apa să străbată canalele nanometrice ale zeolitului cu rol în captarea metalelor grele.
La ora actuală, nu există pe piață nici un model de filtru de duș care să aibă măcar una dintre aceste caracteristici.
De aceea VatraEco a creat filtrul inovativ ECODUS, care să răspundă tuturor acestor cerințe.
Cum să te protejezi de pericolele din apa de duș?
Cel mai bun mod de a elimina clorul, calcarul, metalele grele și compușii organici volatili (COV) din rețeaua de alimentare cu apă curentă este să folosiți filtrul inovativ ECODUS. El se atașează foarte ușor direct la robinet și este capabil să îndepărteze nu numai clorul, ci și alte substanțe chimice, cum ar fi plumbul solubil în apă, mercurul, nichelul, cromul, fierul și alte metale.
Acest filtru elimină mai mulți contaminanți decât orice altă metodă de filtrare existentă acum pe piață și, de asemenea, îmbunătățește pH-ul apei, ceea ce face ca pielea să nu fie agresată la fiecare spălare. Este cel mai bun mod de a vă proteja corpul – atât în interior, cât și în exterior!
Mai multe detalii despre ECODUS în următorul video:
Filtrul Ecodus produs de VatraEco are cele mai performante caracteristici, pentru că este creat de o echipă de tehnicieni pasionați, riguroși și experimentați. Și care prețuiesc Vitalitatea!
Filtrul este disponibil la: Filtru de duș ECODUS
Bibliografie:
• Human respiratory uptake of chloroform and haloketones during showering.
• Dermal uptake of chloroform and haloketones during bathing. Xu X, Weisel CP.J Expo Anal Environ Epidemiol. 2005 Jul;15(4):289-96. doi: 10.1038/sj.jea.7500404.PMID: 15316574.
• Linking a PBPK model for chloroform with measured breath concentrations in showers: implications for dermal exposure models. McKone TE.J Expo Anal Environ Epidemiol. 1993 Jul-Sep;3(3):339-65.PMID: 8260842.
• Percutaneous absorption of trihalomethanes, haloacetic acids, and haloketones. Xu X, Mariano TM, Laskin JD, Weisel CP.Toxicol Appl Pharmacol. 2002 Oct 1;184(1):19-26.PMID: 12392965.
• Approaches for evaluating the relevance of multiroute exposures in establishing guideline values for drinking water contaminants. Krishnan K, Carrier R.J Environ Sci Health C Environ Carcinog Ecotoxicol Rev. 2008 Jul-Sep;26(3):300-16. doi: 10.1080/10590500802343974.PMID: 18781539 Review.
• Occurrence, genotoxicity, and carcinogenicity of regulated and emerging disinfection by-products in drinking water: a review and roadmap for research. Richardson SD, Plewa MJ, Wagner ED, Schoeny R, Demarini DM.Mutat Res. 2007 Nov-Dec;636(1-3):178-242. doi: 10.1016/j.mrrev.2007.09.001. Epub 2007 Sep 12.PMID: 17980649 Review.